פרוייקטים

מד לחץ תוך עורקי חד פעמי

dam-10בפרוצדורות רפואיות ארוכות ומורכבות, יש צורך לדעת מהו לחץ הדם בפועל בעורקים הראשיים.
הלב, כל עוד הוא מקבל אספקת דם- פועם, אבל זה עדיין לא מבטיח ספיקה או לחץ לאיבר המנותח. כולנו מכירים את בדיקות לחץ הדם הרגילות, על חסרונותיהן הבולטים: בדיקה עקיפה, עצירת זרימת הדם לאיבר, חוסר נוחות ובכלל, הבדיקה עצמה מסורבלת ולא אוטומטית.
בדיוק לשם כך פותח ויוצר מד לחץ תוך עורקי חד פעמי, המורכב למעשה משלושה מכשירים שונים: ברז, רגיש ללחץ ובקר ספיקה עם מעקף.
עיקרון הפעולה: יוצרים עמוד נוזל (עירוי רפואי) המחובר לעורק. פעימת הלב עוברת בנוזל כמו במערכת הדם ומגיעה לרגש הממיר אותה לאות חשמלי. האות מועבר למשגוח (מוניטור) ושם רואים את צורת האות (“הגל” המפורסם של הלב) ואת עוצמתו בכל זמן נתון.
מד הלחץ הזה מאפשר בין שאר תפקידיו, מתן תרופות או לקיחת בדיקות דם ישירות מהעורק, שכבר נמצא במצב “פתוח” וחוסך את המאמץ והכאב הכרוך בפעם נוספת.
במסגרת פרויקט זה עסקנו בתקשורת עם חברה בינלאומית ענקית, בכל היבטי הפרויקט- מישיבות הנהלה ועובדים לאישור, דרך תיעוד ופטנטים וכמובן תכנון, ביקורת בדיקות וניהול צוות מתאים. פרויקט זה הוביל גם לטכנולוגיות חדשות לאותו מפעל (בזמנו) כגון טיפול באלסטומרים (גומי) , עיבוד בלייזרים, הלחמה אוטומטית, בדיקות לחץ אוויר בדיוק גבוה במיוחד, בדיקות אלקטרוניות בקו היצור ועוד …הכול במקביל לדיווח ולקשר עם נציגי אותה חברה.

 הקליקו כאן בכדי לצפות בתהליך ולהבין יותר את המורכבות.

הפרויקט כיום מכניס מעל 3 מיליון דולר בשנה לחברה והוא בסיס לסדרת מוצרים שלמה המתבססת על פיתוח זה.

line-12

קטטר לטווח ארוך

הכנסת קטטר לכלי דם להובלת נוזלים, הינה תהליך מורכב שדורש סביבה סטרילית של אזור ההחדרה, ברמה הנדרשת בחדר ניתוח, מיומנות גבוהה וצורך בבדיקה (רנטגן או US) לוודא כי הקטטר אכן במקום.
החיסרון העיקרי הוא שהקטטר יוצר גירוי של כלי הדם ולכן ישנה הוראה להחליף כל שלושה ימים, את הקטטר ואת מקום ההחדרה.
kateter1מכיוון שחולה בטיפול נמרץ שוהה שם עשרה ימים בממוצע, מדובר בלפחות שלושה תהליכים מורכבים מאוד לחולה במצבו.
במסגרת פרוייקט זה שהיה גם המצאה מקומית, הקטטר נמצע בסביבה סטרילית גם בזמן ההחדרה ללא מגע יד אדם ברכיביו. תהליך זה הוכר ונמצא ראוי, סטרילי ובטוח להשארת הקטטר במקומו למשך שלושים יום רצוף. מה שמקל מאוד על החולה ועל הצוות הרפואי.
במסגרת פרויקט זה, נתנו ייעוץ עצמאי וליווי מקצועי בכל השלבים הטכניים: תכנון, ביצוע, בדיקות, הרכבה, טיפול בקבלני משנה לתבניות, הזרקה, בקרת איכות, אריזה, כיתוב, תיעוד, הגשה לרגולציה ועוד… כיום הפרויקט בשלבי פריצה לשוק, ויש לו פוטנציאל גדול להפוך לסטנדרט בכל בתי החולים בתהליכי החדרת קטטר לגוף.
הסבר נוסף לתהליך

 line-12